Bon Appétit!
Bon Appétit! I takto lze shrnout výuku předmětu Společenská praktika. Jak jsme již avizovali v předcházejícím článku, navštívili studenti primy ve čtvrtek 22. února Střední školu hotelnictví, gastronomie a služeb v Šilheřovicích. A co se během této netradiční návštěvy dělo? Studentky šilheřovické školy přivítaly naše studenty lákavě vypadajícími ovocnými drinky. Následoval předkrm, velice chutné hlavní jídlo a na závěr moučník v podobě oblíbeného karamelového větrníku. A protože gastronomických zážitků není nikdy dost, čekala na studenty gymnázia ještě sladká tečka – flambované palačinky připravované přímo před jejich zraky. Celý oběd doprovázel komentář místní vyučující, která studenty hlučínského gymnázia seznámila nejen s významném slova aperitiv a flambování, ale také jim předala významné zkušenosti z oblasti stolování. Věříme, že dnes již naši studenti ví, že látkový ubrousek nepatří za žádných okolností do prázdného talíře nebo to, že pečivo nemohou u stolu ukusovat, nýbrž ulamovat.
Mgr. Tereza Wachtarczyková
PaedDr. Věra Miketová – fotografie